JaaroverzichtDag 2714 Vrijdag, 29-12-2023
Na de kerstdagen blikken we altijd even terug op het afgelopen jaar.

Een groot gedeelte van ons jaar bestond uit de voortdurende strijd voor Geuko zijn revalidatie en toekomst met uiteindelijk een rechtzaak en zelfs een hoger beroep. Wie had ooit gedacht dat dit zover moest komen. Met je kind tegen over de rechters die vervolgens zelf ook niet zo goed weten wat te doen. 'Het gaat toch goed met hem?' 'Hij is vrolijk, ziet er goed uit'. 'Wat willen jullie nou?'
Wat wij willen is Geuko een sterke en stabiele toekomst geven. Geuko is stabiel maar er liggen complicaties op de loer die uiteindelijk zullen zorgen voor ernstig lijden. Zonder de revalidatie en juiste therapie.... brrr wij durven er niet eens over na te denken.

Het jaar bracht ons gelukkig ook meer dingen want wisten jullie wel dat:
- Geuko werd in 2022 geopereerd aan zijn scoliose en het herstel daarvan is erg tegengevallen en zwaar. Hij kan en durft zich niet te bewegen als voorheen.

- Geuko heeft een hele lieve vriendin en ze hebben samen al vele leuke uitstapjes gemaakt en vele uren samen doorgebracht.

- Geuko voor de tweede keer mee deed aan de wandelvierdaagse in Winschoten.

- Wij vele malen naar het WKZ in Utrecht hebben gereden voor alle controles in het ziekenhuis en steeds meer mensen onze bus herkennen en daardoor ook steeds meer sponsoren een plekje hebben gekregen op de bus. (Er is nog plek..... )

- Wij sinds de operatie in 2022 volledig zijn overgestapt van het ziekenhuis in Groningen naar het WKZ in Utrecht.

- Geuko ging door naar groep 7, met goede cijfers en met gestroomlijnd thuisonderwijs. Er zijn maar weinig dagen dat Geuko school moest missen door ziekte/uitval van een kinderverpleegkundige.

- Wij in de zomer op vakantie konden gaan en hebben genoten in de Adrennen. Nouja genoten, van de kleine dingen laten we maar zeggen. Voor ons geen Adrennen weer. Althans niet in rolstoel.

- We mochten Geuko zijn 11e verjaardag vieren.

- Geuko kreeg dit jaar een nieuwe loophulp volledig vergoed van de verzekering. Ook is er ondertussen voor de tweede keer dit jaar een nieuwe zit orthese (zitting voor de rolstoel) in de maak. Een nieuw bed is ook aangevraagd en zal in Januari geleverd worden.

Ook werden wij met de neus op de feiten gedrukt hoe afhankelijk Geuko is van ons. De zorg voor Geuko, onze zorgtaken, kennis en ervaringen in noodgevallen kan niemand van ons overnemen. Toen we in het najaar werden overvallen met gezondheidsproblemen bij mama kwam papa er soms even alleen voor te staan.
In je eentje de taken overnemen wat je normaal gesproken samen doet is zwaar. Er is niemand die óók voor Geuko kan zorgen, zoals wij dat kunnen, bevoegd en bekwaam.
Buiten de zorg voor Geuko om hebben we wat vaker een beroep (kunnen) doen op onze familie, vrienden en team aan kinderverpleegkundigen voor bijvoorbeeld een zwemles voor Gijs, boodschappen, huishouden en gezelligheid, want om ons heen is onze vriendenkring gegroeid en blijven de echte vriendschappen bestaan.

Op de laatste dagen van het jaar willen wij ook graag iedereen bedanken die ons steunt op welke manier dan ook. Mensen die vanaf dag 1 bij ons zijn en zijn gebleven maar ook alle mensen die we hebben leren kennen in de afgelopen jaren.
Bedankt familie, vrienden, trouwe volgers, nieuwe volgers, sponseren, onze verpleegkundigen, onze therapeuten en onze specialisten.

Goede jaarwisseling gewenst en namens ons de aller beste wensen voor het nieuwe jaar!
7534 29 12 2023 01