7382 05 06 2023 01 kleinAfgelopen weekend was er op zaterdag een verpleegkundige. Geuko vroeg netjes of ze mee wilde de stad in en dat vonden wij ook prima. Dat is echt wat hij het liefst doet. De verpleegkundigen gaan anders altijd mee naar school en dan op zaterdag even lekker neuzen in de stad is echt genieten voor hem. Én ook even zonder papa of mama.
Zondag gingen Geuko, Gijs en mama op de fiets (Geuko in de rolstoel uiteraard) naar de kinderboerderij in het stadspark. Daar werd een Superhelden Feest georganiseerd voor de Jonge Mantelzorger! Gijs heeft enorm genoten en kon zich lekker even uitleven in de speeltuin en met de speurtocht. Toch was het al met al erg confronterend voor mama. Toen we een ijsje zaten te eten zei Gijs: 'Ik wou dat Geuko ook gewoon kon spelen in de speeltuin'.... en hij rent weer naar de schommel. Waarop Geuko zegt: 'Gekke Gijs toch....' Maar je ziet hem denken.
Geuko vond vooral het fietsen samen heel cool. We hadden ook een mooie route door het park en het rosarium. Bij het terug kijken van een foto moest mama toch even slikken... de woorden van Gijs nog in het achterhoofd en het beeld van een zoon in rolstoel én eentje op de fiets zijn toch van die momenten waarbij je wordt overvallen door emoties. Toch zie je ook de blije snoetjes van beide jongens en dat maakt weer veel goed.
Vanmorgen kregen we rond 05 00 uur een berichtje. Wij voelden het al wel aankomen want op dat tijdstip komt vaak geen goed nieuws langs. De verpleegkundige is ziek en er komt geen vervanger.
Dát was even schakelen, planning aanpassen, afspraken verzetten en vooral: Geuko niet naar school. Onze maandag moest nog beginnen en eigenlijk waren we er al wel klaar mee. Mama zorgde dat Gijs op school kwam en papa deed de ochtendzorg bij Geuko. Daarna vertrok papa voor een afspraak en had mama huiswerk geregeld voor Geuko. Daar is hij een groot gedeelte van de ochtend mee bezig geweest. Ook ging hij mee boodschappen doen want dat stond ook op de planning. Gelukkig vond Geuko zelf het allemaal wel prima.
Omdat er toch wel belangrijke toetsen afgemaakt moeten worden mag Geuko morgen ochtend (met mama) eventjes naar school. Het wordt een drukke week dus juf wilde graag voor de vierdaagse begint het 1 en ander nog af hebben. Dat is helemaal prima, we zijn al lang blij dat het allemaal zo kan.

Morgen gaat de wandelvierdaagse van start. We hebben afgelopen vrijdag een paar mogelijke knelpunten bekeken (nadat we contact hebben gehad met de organisatie) op alle routes en op 1 route moet Geuko een korte omweg maken maar verder lijkt het allemaal toegankelijk. Geuko heeft er onwijs veel zin in. Papa en mama ook met toch de nodige spanning. Gelukkig hebben we voor hetere vuren gestaan en lopen we samen met een paar leuke en behulpzame ouders.
We nemen jullie graag mee in onze belevenissen tijdens deze week dus morgen schrijven we weer een blog!