7530 22 12 2023 01 kleinDeze week begon op school met kerst knutselen op maandag. Geuko heeft altijd heel veel leuke ideeën maar kan ze helaas niet zelf allemaal uitwerken. Daarom heeft hij vaak geen zin, althans dat zegt hij. Eigenlijk lukt het hem niet alleen en wil hij ook niet overal bij geholpen worden. De verpleegkundigen die mee gaan naar school kennen Geuko door en door en kunnen op dat gebied heel goed bijspringen. Ze horen Geuko zijn ideeën aan en helpen hem waar nodig met het uitwerken. Hij heeft een mooie kersthanger gemaakt en best veel nog zelf gedaan.
Dinsdag was een thuiswerkdag voor Geuko en ging hij samen met mama het laatste beetje huiswerk maken. Zo vlak voor de vakantie was dat niet heel veel gelukkig. ‘s Middags naar fysiotherapie en daarna geen ergotherapeut maar wel oma die lekker aan de slag ging met Geuko en zijn geklieder. Hij weet heel goed dat oma het niet zo leuk vindt, dat geklieder, maar toch zaten ook oma haar handen er helemaal onder.
Woensdag ging Geuko weer naar school en werd de laatste toets gemaakt én een kerststukje. Weer zo'n rustige schooldag helemaal in het teken van kerst en bijna vakantie.
Op donderdag was er alleen rekenen om thuis te maken en daar ging Geuko vlot door. Zodat we op tijd konden7530 22 12 2023 02 klein beginnen met de voorbereidingen van het kerstdiner op school. Elke leerling mocht een kersthapje meenemen voor de klas. Geuko zag op tik tok een tapaskerstboom en dat hebben we voor hem geregeld. Hij koos alle ingrediënten en mama heeft het door hem gemaakt, helemaal naar zijn idee. Het was een plaatje. Rond 16.45 uur vertrokken we naar school en Geuko genoot van de avond, van de gezelligheid in de klas, van de gezelligheid met zijn vriendinnetje en het lekkere eten.
Op het laatste moment was er voor vandaag (vrijdag) toch nog een verpleegkundige beschikbaar voor Geuko (de dienst stond al weken open) en kon Geuko tóch naar school! Dolblij was hij want.... je mocht gaan in je chill outfit, met je knuffel, je deken en je kussen. Dat wilde Geuko niet missen natuurlijk. De klas werd opgeruimd, er werd film gekeken en Geuko had voor de hele klas snoepjes mee genomen. Het was een gezellige afsluiting, waar Geuko dankzij de verpleegkundige toch bij kon zijn.
‘s Middags kon de vakantie dan echt beginnen en merkten we aan de jongens dat het heel druk was allemaal. Ze zijn echt toe aan vakantie.
Wij ook, uiteraard gaat de zorg gewoon door dus wij ook....
We kunnen gelukkig wel de meeste dagen een paar uur de zorg uit handen geven maar echt vakantie is het natuurlijk niet.
Daarnaast hebben we te horen gekregen dat het hoger beroep vervroegd geplaatst kan worden en wel op 9 januari 2024. Veel eerder dan wij op hebben gerekend en daarmee komt er ook wat meer druk te staan op onze crowdfunding. Komende tijd zullen we proberen dit zoveel mogelijk onder de aandacht te brengen en direct in het nieuwe jaar gaan strijden voor Geuko zijn toekomst.

Dit jaar vieren wij kerst met onze (beide) ouders en familie en daar kijken wij naar uit. Afgelopen weken waren druk, vol en hebben wij veel moeten doorstaan wat ons veel energie heeft gekost.
We schrijven na de kerstdagen weer een blog en wensen jullie hele fijne dagen toe.