7602 31 03 2024 01 kleinWennen:
Kort,  maar het was een goede nacht. Papa kon pas om 00:30 eindelijk naar zijn hotel na verplicht vanaf dinsdag te moeten blijven i.v.m. het gebruik van de beademingsmachine van thuis waar in Amerika geen verantwoording voor afgelegd mag worden van het personeel.  Geuko had moeite met de beademing.
We kwamen er uiteindelijk achter dat er door zijn atelectase, de beademing hoger moet maar als gevolg daar van er ook lucht in zijn darmen komt door de lekkage (lekkage hoort) en door die lucht in zijn darmen drukt het aan de onderkant van zijn longen waardoor die minder ruimte hebben om helemaal uit te zetten. Daar zijn allerlei middeltjes weer voor. Het is gewoon 1 grote puzzel. Elke handeling heeft weer een gevolg.
Na een op zich goede maar korte nacht was het weer tijd om in de stoel te gaan. Want om 09:00 heeft hij fysio en om 10:00 ergo.
De fysio kwam met een tas vol voor een moktail (alcohol vrije cocktail) te maken. Geuko heeft zijn arm in een slinger en elektrostimulatie voor zijn biceps te activeren. La Fuente (bekende Nederlandse DJ) had gisteren een nieuwe track uit en die moest er wel even op voor de ultieme club/bar sfeer. Direct er na kwam iemand van de ergo voor romp balans en gebruik van z'n nek en armen/handen. We speelden uno flip (voor ons nieuwe versie van Uno kaart spel) zeer leuk. Meneer wint 3 van de 4 keer. Daarna is het rustig. Alleen nog even bloedprikken alleen schijnt dat nog een uitdaging te zijn. In totaal is er nu 3 x verkeerd geprikt en hebben ze nu nog niet wat ze willen. Morgen een volgende poging.

 Hij mag nog steeds niet van z'n kamer om verschillende redenen: wennen aan de beademing, technisch gezien kan de nieuwe beademingsmachine niet op z'n rolstoel, daar moeten we akkoord voor krijgen om op een bepaalde manier weg te mogen. Papa moet nog klinisch gezien worden of ik nog steeds het zelfde kan als in 2019 daarom zou er iemand van het personeel mee moeten en die kunnen niet altijd en als laatste de adapter van de rolstoel laat de rolstoel niet op. Hij is nog maar half vol. Alles doet het behalve de lader van de rolstoel. Hopelijk is er maandag een oplossing voor. De dagen vliegen voorbij en je wordt geleefd door alle afspraken, nieuwe regels en nieuw apparatuur, ander manier van werken, alle extra hygiĆ«ne regels, jetlag en slaap te kort.
Met Geuko gaat het wel goed zo op wat kleine dingen na. Super trost op hoe hij het doet!! De avond zorg kan weer beginnen en door alles er om heen duurt het wel wat langer dan thuis. Door de lucht in zijn darmen en er toch nog wat sputum wat vast zit wat niet weg kan wordt het weer een latertje. Voor Papa om weer naar het hotel te gaan.
Rond 06:45 staat Papa er wel weer. Vandaag is echt een rustdag en gaan we zien wat de dag brengt. In elk geval opladen voor maandag. Vrolijk Pasen!! En een fijne zondag!!