7616 03 04 2024 01 kleinSpecialisten weten weer wat meer:
Vanmorgen was Geuko al klaar wakker. We hadden niet veel tijd maar papa wilde zijn haar wel even doen. Dat doen we met een douchekop die je opwarmt en daar zit al wat shampoo in. Hierdoor hoeft hij niet helemaal gedoucht worden. Na ontbijt gauw naar therapie om te beginnen met zij liggen en rekken en strekken. De spieren tussen zijn ribben vrij maken. Daarna is er recreatieve therapie dat houd in dat er op recreatieve basis fysio en/of ergo word gegeven. Alleen of met een groepje. Dit was gelukkig voor een half uur want Geuko vindt dit maar niks, maar ja je moet wel wat proberen om te zien of het leuk is en dat deed hij. Tijdens de pauze is het niet echt een pauze. De een na de ander kwam binnen en wilde vanuit hun discipline wat vragen, onderzoekjes voor dossier opbouw om een zo gedetailleerd beeld te krijgen waar Geuko nu staat. Na een snelle lunch eindelijk even naar buiten, ook al regende het, Geuko was allang blij dat hij het gebouw kon verlaten voor even. We gingen de straat oversteken naar de outpatient-center waar ze dit keer een echo maken van de diaphragma. De dia wat?!..... dat is de spier die je longen doet uitzetten om een ademtest te nemen en uit te ademen. Beide kanten zijn onderzocht. Conclusie door verschillende gebeurtenissen zoals Covid en zijn operatie voor de groeistaven zijn we terug bij af. De positieve kant, wij kunnen nu stappen maken om het terug te krijgen, verder te komen door de groeistaven in zijn rug en het doorzetten van de methode die ze hier uitvoeren door het CTB vanuit het UMCU.
 Na 2 uur onderzoek weten de specialisten nu meer om een plan te maken. Voor nu eerst terug lopen, verschonen en door naar therapie. Fietsen op de FES bike, dat we thuis weer kunnen gaan opstarten na jaren stil te hebben gestaan en zitten zonder nekkraag, om de aandacht er bij te houden tussendoor spelen we weer wat spelletjes. Voor je het weet is het weer 17:00. Nu komt het spannendste van de dag. Zal het gaan lukken om bij poging zeven bloed afname te doen?
De beste man probeerde  het met alle het goede wat in hem zat en Geuko zijn oprechte medewerking tot aan de naald richting de huid ging. Toen begon Geuko tegenstribbelen door zijn paniek na zijn ervaringen van de vorige 6 mislukkingen. Hij kan er wel een trauma aan overhouden van het prikken. Verdorie, nu heeft de hoofd van het RTZ-team het zelf gezien en mee gemaakt. Deze reactie was het heftigste wat ik bij Geuko ooit heb gezien tijdens het prikken. Het is goed zo. Gelukkig stond er pizza klaar van het event beneden waar we door alle drukte niet heen gingen, het smaakt er niet minder om na zo'n dag als vandaag. Hij heeft het weer dik verdient na alles van vandaag.