7428 13 07 2023 03 kleinVandaag geen schoolreis voor Geuko maar vertrokken we vanmorgen met een ander gezin naar Apeldoorn. We hadden ons eigen schoolreisje in de Apenheul.
Geuko keek er ontzettend naar uit. Er waren onderweg wat buien maar in Apeldoorn was het bijna de hele dag droog.
In het park had Geuko al vrij snel alle aandacht. In het eerste losloop gebied kwam heel nieuwsgierig een aapje op Geuko zijn rolstoelblad zitten. Dat duurde maar even en zijn apenvriendjes kwamen steeds dichterbij, tot er vier aapjes bij Geuko zaten. Super schattig en leuk, er verzamelden zich veel mensen rondom Geuko. Gelukkig was er een verzorger die de boel goed in de gaten hield. Ook zorgde hij ervoor dat de mensen op afstand bleven en dat uiteindelijk de aapjes weer bij Geuko weg gingen. Want het was eventjes leuk maar daarna was Geuko er echt wel klaar mee. Die beestjes vonden alles zo interessant en er lagen natuurlijk genoeg chips kruimeltjes in zijn rolstoel. Nou.... die liggen er nu niet meer.
Wij hadden hier al een beetje op gerekend en hadden álles op reserve/voor nood mee. Mocht een aap iets stuk maken of lek prikken.... Ook alle losse onderdelen aan de rolstoel vast gemaakt en/of er af gehaald.
We hebben ons de rest van de middag heerlijk vermaakt in het park. Ook met het andere gezin waar we mee waren. Zo kon de aandacht een beetje verdeeld worden en genoten we van de gezelligheid. Ouders met een kindje die meer zorg nodig heeft dan gemiddeld hebben nou eenmaal meer begrip voor elkaar, kunnen zich beter inleven en aanpassen en dat is heel fijn om te delen met elkaar.
Op de terugweg zijn we uiteraard gestopt bij een McDonald's om de dag af te sluiten.
We zijn dankbaar dat we er ondanks alles toch zo'n leuke dag van hebben kunnen maken samen.