7526 12 12 2023 03 kleinMaandag ging Geuko naar school. Hij had goed geleerd voor zijn toets van Wereldzaken (aardrijkskunde). Toch is een toets op maandagochtend niet leuk maar... het ging naar eigen zeggen wel oké.
Geuko kreeg overigens vrijdag zijn cijfer van zijn topografie toets terug: een 10!! Alles goed dus! Wat een kanjer. De toets ging over de landen van Europa, de zeeën/oceanen, gebergtes en rivieren.
Maandagmiddag werd er op school geknutseld voor kerst. Heerlijk even geen les maar lekker bezig met de handen.
Net zo als elke dinsdag ging Geuko vandaag niet naar school. Dinsdag is zijn eerste thuiswerk dag van de week en maakt hij, na de ochtendzorg door oma, zijn huiswerk. Oma is elke dinsdag bij ons om te helpen, met de zorg, met het huishouden, een handje extra bij therapie maar vooral ook voor de gezelligheid.
Na de lunch was het weer tijd voor twee rondes therapie. Eerst fysiotherapie en daarna ergotherapie. Beide gingen goed want Geuko deed zijn best.

Geuko heeft voor morgen toch een beetje zenuwen. Voor een project op school gaat de groep kijken bij een uitvaartorganisatie. Dit is natuurlijk niet niks en kan een behoorlijk lading hebben. Ook voor Geuko en voor ons. Wij beseffen ons namelijk heel goed dat het niet vanzelfsprekend is dat Geuko nog bij ons is. Zelfs 4x was hij zo zwak dat we dachten, dit gaat mis.
Daarnaast heeft hij gelukkig zelf nog nooit een uitvaart van dichtbij hoeven mee maken maar iedereen weet dat dit niet zo blijft. De schoolleiding heeft ons hierover gebeld en samen hebben we hierover gepraat. Dat waarderen wij enorm. Samen hebben we met Geuko afgesproken om wel mee te gaan morgen en dat papa paraat staat om hem op te halen als het niet gaat of hem toch te veel wordt. Het is heel fijn dat school hierin mee denkt en zelf aan geeft dat de keuze bij hem zelf ligt.

Aan het einde van de week maken we opnieuw een blog. Tot dan