7680 12 04 2024 05 kleinNieuwe dingen,
Deze week gaat best wel lekker eigenlijk, steeds meer de horizon verbreden, nieuwe dingen proberen.
Na alle ochtendzorg en ontbijt is het tijd voor de eerste therapie. zitten balanceren met nekkraag en als hersentraining natuurlijk weer een nieuw kaartspel dit keer is het: “Swish.”
Vervolgens op de beide zijkanten liggen, rekken, strekken en drukpunten vinden om de spieren los te krijgen. Tijdens ergo overal elektro stimulatie van rug tot hand en arm. Samen met de armbrace van manometric van huis meegenomen. Er werd het kaartspel: “set” gespeelt en zo vloog de ochtend om.
Na de lunch en middagzorg gingen de fysio en ergo wat nieuws proberen.
Met behulp van een harnas aan de tillift om zo op de knieën te zitten. Dit accepteerde hij wel goed. Het was een co therapie dat betekend combinatie van fysio en ergo. Het ergo gedeelte wat voor de fijne motoriek met een spelletje te combineren zoals “otrio” soort 3 op een rij voor gevorderden. Als afsluiter van de dag konden we naar de playroom, om daar de Adaptive console van de playstation 5 uit te proberen. Nou dat was mij toch een succes. Als we Geuko meer willen laten mee doen en zelfstandiger laten worden moeten we kijken of haalbaar is om een playstation 5 aan te schaffen met zo een speciaal console. Hij kan het zich zo snel eigen maken en ongelofelijk.
Als klapper op de vuurpijl hebben ze zijn beademingsstanden vanmorgen naar beneden bij gesteld, heel geleidelijk.  Na dinner erg moe en op naar bed. Lekker gewassen en avondzorg, Op naar morgen, na twee therapieën is hij vrij. Goed weekend!!