7691 15 04 2024 05 kleinPrecies op de helft:
Eenmaal bij Geuko aangekomen lag er een briefje met de uitslag van de uitstrijkje uit de neus op virussen en bacteriën, gelukkig alles negatief.
Zou het dan toch iets met het eten te maken hebben gehad? We zullen het nooit weten.
Het belangrijkste is dat Geuko zich een stuk beter voelt. We starten rustig op.
De eerste therapie is toch op zijn kamer met de psychologe. Vervolgens naar de fysio waar we romp balans gaan oefenen, gaan staan, en volledig zelfstandig van links naar rechts kunnen rollen. Tussendoor heeft papa ook een gesprek met de psychologe, hoe we als gezin omgaan met zijn beperkingen, puber zijn, gezinsdynamiek. Ze zijn hier de enige op de wereld die de meeste AFM patiënten hebben en zo dus de meeste ervaring hebben met gezinnen waar kinderen AFM hebben. Het is wel fijn om te horen dat we niet de enige zijn met de dingen waar we tegen aanlopen, het is ook goed om te horen dat we het ook niet heel slecht doen, maar wij zelf ervaren wel wat moeite met zaken waar we hier handvatten voor krijgen.
Terug naar Geuko, hierdoor heb ik ergotherapie even gemist. Voor je er erg in hebt is het al weer middag pauze. Nou ja pauze, even eten, verschonen, vernevelen, hoesten en uitzuigen. De volgende therapie staat al op het punt om te beginnen. Het is opgesplitst in 2 x een half uur. Eerste half uur is het linker been trainen en de tweede helft is naar buiten!! Hiervoor moesten we wel zorgen dat er een beademingsspecialist mee kon anders was het niet mogelijk. Het is vandaag 30 graden buiten, we gaan naar de therapie tuin, in de zon en openlucht verder met zijn benen. De ergo is wel weer binnen. Spelletjes spelen tijdens het oefenen met zijn rechter arm en zo sluit Geuko zijn therapie dag. We hadden nog een ding op de agenda. Buiten eten!! Childlife (recreationele therapie) vroeg of we iets buiten wilden doen na alle therapieën, Geuko zei gelijk buiten eten. Dus wij buiten eten bestellen: speciale hotdogs, gefrituurde uiringen en patat. Dat was een mooie afsluiter van de dag en om te vieren dat we op de helft zitten en dat Geuko het, ondanks wat tegenslagen, toch zo goed doet. Voor dat hij ging slapen even contact gehad met de verpleging van thuis die toch nachtdienst heeft die wilde graag van Geuko zelf even horen hoe het ging.