7768 29 04 2024 02 kleinOpgehelderd.
De laatste week gaat alweer in en wat heeft Geuko veel behaald met alle therapieĆ«n. Papa heeft nog een goed gesprek gehad met de hoofd van de beademing, het is voor iedereen een leermoment geweest. Het korte verhaal is: als we van te voren wisten dat zijn  beademingsmachine van huis uit niet was toegestaan en wij Geuko in Nederland op de nieuwe hadden gekregen, was de hele ketting reactie van alle dingen wat we hebben moeten doorstaan en de opstapeling van alle regelgeving die daar aan waren gekoppeld, die mentaal en fysiek ons hebben uitgedaagd, niet nodig geweest.
Dan nog, was het moeilijk geweest omdat de verzekering ons twee week voor de reis ons pas akkoord heeft gegeven voor deze reis en behandeling. De hele situatie heeft ons tot het uiterste van ons kunnen gedreven. Het was moeilijk en zwaar voor Geuko en papa maar de doelen waarvoor we kwamen, zonder verwachtingen van de eindresultaten te hebben, kan Geuko ontzettend trots zijn op zichzelf. De grenzen van zijn kunnen zijn nog niet bereikt. Als we deze lijn door kunnen zetten en hopen dat hij zo ver mogelijk komt, gaat hij zich zelf nog verbazen wat hij allemaal nog in zich heeft. Deze morgen knallen we gewoon door. Als men vanaf het begin weet wat hij toen kon, in vergelijking met wat hij nu kan en zelf van voor vertrek weet en nu kijkt, is onherstelbaar. Daarvoor heeft papa gestreden.
Alleen de ochtend therapie, daar houdt hij goed zijn nek, gooit hij zijn linker elleboog en schouder in beweging en maakt hij zijn rug verder krachtig. Want in de middag werd Geuko getrakteerd op een uitstap naar het Aquarium in de binnenhaven met childlife, bonus opa en oma en een ander patiƫntje van de afdeling als of dat nog niet genoeg is mocht hij in de shop nog een knuffel uitzoeken en kiezen wat we gingen eten. Gelukkig was alles binnen want zoals het hier gaat is alles extreem zo ook de temperatuur. Gisteren was het nog 20 graden en vandaag over de 30. Geuko heeft genoten. Hij gaat hiervan nog een aparte vlog van op YouTube zetten. Kortom een geslaagde dag. Vandaag moesten ook afscheid nemen van bonus opa en oma. Het waren hele mooie dagen waar we mooie herinneringen hebben gemaakt ondanks alle restricties, het heeft Geuko en papa ook goed gedaan om die laatste week nog een boost te geven.