7844 12 07 2024 01 kleinDonderdag mochten wij op school komen voor het rapport gesprek en plaatsingswijzer. Dit schooljaar ging Geuko, net als voorgaande jaren, drie dagen fysiek naar school en werkte hij twee dagen thuis.
Om veilig naar school te kunnen gaan, gaat er een kinderverpleegkundige mee. Zij zit bij Geuko in de klas, vaak op haar eigen plek achterin voor toezicht en medisch handelen op aanvraag. Ze is geschoold en bekwaam, zodat ze in noodgevallen weet wat te doen. Er was afgelopen schooljaar gelukkig weinig uitval van verpleegkundigen.
Op maandag en woensdag krijgt Geuko zijn huiswerk mee voor dinsdag en donderdag. Op die dagen werkt hij thuis en begeleidt mama hem. Ondanks dat mama natuurlijk geen echte juf is gaat het thuisonderwijs haar wel heel goed af. Geuko en mama zijn een goed team, het 'lesgeven' lukt en Geuko bleef prima op niveau. Soms was het echt even hard werken en werk uitstellen door afspraken in het ziekenhuis of voor hulpmiddelen.
We zijn heel dankbaar dat we dit al jaren zo kunnen combineren met de thuis situatie en de basisschool.
Geuko heeft 6 weken in Amerika doorgebracht en heeft, zoals iedereen wel weet, daar intensieve weken getraind. Tijd voor zijn schoolwerk was er niet. Na deze periode is hij gewoon doorgegaan op school en was hij al snel weer bij.
Geuko heeft onwijs zijn best gedaan en dat is terug te zien in zijn rapport. Alle inspanningen van zowel mama, juffen als van Geuko zelf waren niet voor niks. Met een heel goed rapport mag hij door naar groep 8 met op dit moment een advies voor VMBO TL.